Gyakori kérdések
Ha kérdése van hívjon minket bármikor: +36 70 36 36 090 vagy +36 1 390 02 03
Mennyibe kerül egy zárszakértő szakember igénybevétele ajtónyitásra?

Zárcsere, ajtózár csere Budapest

Zártípustól függően, munkadíjjal és kiszállással együtt

  • Komolyabb hengerzárbetétes ajtózár esetén: már 14.000 ft-tól
  • Hevederzárbetét esetén: már 16.000 ft-tól
  • Biztonsági ajtó esetén: már 20.000 ft-tól

bár ennél vannak olcsóbb és akár jelentősen drágább megoldások is.

 

Érdeklődjön nálunk bármikor non-stop az év 365 napján!

Zárcsere, Ajtónyitás, Betörés utáni helyreállítás, Biztonsági ajtó, hevederzár, biztonsági rács: 
+36 70 36 36 090 vagy +36 1 390 02 03

Ajtózár és zárcsere Budapest környékén! Bővebb információért kattintson ide most!

www.ajtozar.hu

Hány év garancia jár a termékre?

Cégünk az általunk biztosított és beszerelt termékekre egy év teljes körű garanciát vállal. Az elmúlt 20 évben még nem volt garanciális vitánk egyetlen ügyfelünkkel sem.

 

                                               Garancia a termékekre és a szolgáltatásra

Mikor érdemes zárat cserélni?

· Költözéskor mindenképpen szükséges a zárcsere, hiszen nem tudhatjuk kinél voltak kulcsok korábban, akár a korábbi tulajdonosok tudta nélkül. Zárcsere nélkül könnyen áldozatul eshetnek az másolt kulcsokkal visszaélő volt tulajdonosoknak.

· Ha akad a kulcs a zárban ajtónyitás közben akkor mindenképp zárcsere javasolt, mert zárcsere nélkül elromolhat a zár és hamar kívül maradhatunk a saját ingatlanunkból.

· Kulcs elvesztése esetén is zárcsere szükséges, ha nem vagyunk benne biztosak, hogy nem találhatják meg a lakást, akkor is mindenképpen ragaszkodjon a zárcseréhez, mert zárcsere nélkül ha mégis megtalálják vele az ingatlant könnyű szerrel jutnak be lakásába.

· Táskalopás esetén SOS zárcsere szükséges, mivel a táskában a kulcsok mellett az irataink is megtalálhatóak, így címmel és kulccsal a kezében zárcsere nélkül hamar üres lakásra érhetünk haza.

· Amennyiben gyanakszunk, hogy illetéktelen járt a lakásban, mindenképp zárcsere szükséges.. (Általában szórakozóhelyeken ideiglenesen eltulajdonított és lemásolt kulcsok estén szokott előfordulni.) Zárcsere nélkül sajnos a szórakozás szomorú véget érhet.

· Albérlő távozása után célszerű a zárcsere. Mielőtt új albérlőnek kiadnánk a lakást zárcsere szükséges. Sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat, hiszen zárcsere nélkül a régi bérlők visszajárhatnak az ingatlanba.

Milyen zárat szereltessünk be?

Zárcsere: A zárcserere az adott hely és védendő értékek figyelembevétele mellett értékarányosságra kell törekedni.

· Lakásnál általában, mivel mi magunk is bent lehetünk, tehát a védendő érték a legnagyobb, ezért magasabb biztonsági fokú zárat érdemes beszereltetni a zárcsere alkalmával. Minél több féle betörési módszer ellen védet zár beépítésére kell törekedni a zárcsere alkalmával(finom nyitás, kopogtatásos technika, zártöréses technika).

· Irodáknál történő zárcsere kényes döntés, ugyancsak a legmagasabb biztonsági fokú zár a megkívánt azzal a kiegészítéssel, hogy itt érdemes lehet főkulcsos rendszerben gondolkodni, hisz nem biztos, hogy mindenkinek minden helyiségbe bejárása lehet.

· Raktáraknál általában a zárcsere olyan, mint az irodákban, de az értékarányosságot szem előtt tartva.

· Zárcsere a tároló helyiségeknél értékarányosság, pl.: ha csak befőttek vannak a tárolóban, akkor egy alap zárbetét elegendő lehet a zárcsere alkalmával, ha azonban akár egy nagyobb értékű kerékpár van a tárolóban, akkor már érdemes komolyabb zárban gondolkodni. Esetleg hevederzárat felszereltetni.

· A zárcsere, ha közös tároló helyiségben kialakított rekeszekről beszélünk, akkor érdemes a többi tároló tulajdonosával összefogva, egy a MABISZ követelményeinek eleget tevő rácsot, vagy ajtót beépíttetni.

· Garázs esetén az érték elég magas, ennek megfelelően a zárat is érdemes eszerint megválasztania zárcsere alklamával.

· Zárcsere a kertkapu esetén, adottságai okán nem biztos, hogy méregdrága zárat érdemes beszerelni, hacsak nem egy zárrendszer részét képezi, ahol is minden ajtón egyazon kulccsal tudunk bejutni.

 

Mikor hívjon zárszerelőt?

· Ha nem jut be a lakásba mindenképp zárszerelő kell Önnek.

· Ha nem jut ki a lakásból, mindenképp zárszerelő kell Önnek.

· Ha nem nyitható bármely ajtó, mindenképp zárszerelő kell Önnek.

· Bennragadt a gyerek, SOS zárszerelő kell Önnek, mert egy gyermek élete mindennél előbbre való.

· Rosszul van valaki lakáson belül, zárszerelő kell Önnek, hiszen az emberi élet védelme nem tűr halasztást.

· Akadozik a zár, zárszerelő kell Önnek aki kicseréli, vagy megjavítja a zárat.

· Nem tudja kivenni a kulcsot, (soha ne hagyjuk magára), SOS zárszerelő kell Önnek.

· Ha több zárat szeretne egyazon kulccsal működtetni mindenképp zárszerelő kell Önnek, hogy a főkulcsos rendszer kiépítse.

· Betörés után, az ajtó zárhatóvá tételéhez mindenképp zárszerelő kell Önnek, hiszen a zárcsere, vagy a károk helyrehozatala elengedhetetlen.

· Ha szeretné lakásának, irodájának biztonságát növelni, mindenképp zárszerelő kell Önnek aki biztonságtechnikai tanácsokkal tudja Önt ellátni, hogy értékeit biztonságban tudhassa..

· Ha nem tudja bezárni az ajtót, mindenképp zárszerelő kell Önnek, hiszen nyitva nem hagyható egyetlen ingatlan sem..

· Ha nem tudja az összes zárat használni, (betörésvédelmi szempontból fontos a zárcsere)mindenképp zárszerelő kell Önnek.

· Ha az ajtó nem nyitható nem érdemes feszegetéssel vagy más házi praktikával próbálkozni, mindenképp zárszerelő kell Önnek,  hiszen nagyobb kárt is okozhatunk az ajtóban.

· Ha nem tudjuk zárni az ajtót, annak viszont a használatból eredő meghibásodáson kívül, akár rongálás is lehet az oka, amit az hozzá nem értő nem biztos, hogy észre vesz. Tehát mindenképp zárszerelő kell Önnek, ha például a hevederzárunk megy tönkre reggelre, ne menjünk el dolgozni, azzal a felkiáltással, hogy van másik zár is az ajtón. A betörők egyik előkészítő fogása, hogy a legjobban védő zárat reggelre hatástalanítja, így tulajdonképpen a lakás védtelen marad a feszítés ellen.

 

Gondolkodjon előre a betörők helyett is, hívjon minket bizalommal akár zárcsere, ajtónyitás, betörés utáni helyreállítás, vagy csak egy jó tanács kell Önnek.

 

 

Melyik kerületekben dolgozunk?

Zárszerelőink elsősorban Budapest és Pest megye területén dolgoznak, de egyes esetekben távolabb is kiszállunk egyedi árajánlat adása és annak elfogadása után.

Kik a betörések elsődleges célpontjai?

A betörések legnagyobb része véletlenszerű, sok tényező befolyásolja.

·       Gyenge szerkezetű ajtó.

·       Kilógó zárbetétek.

·       Rossz minőségű zár.

·       Kevés zár.

·       Adott szinten kevesen vannak vagy egyáltalán nincsenek otthon.

·       Több könnyen támadható behatolási pont.

·       Könnyű menekülési lehetőség.

 

Biztonságtechnikával foglalkozóként azt szoktuk mondani a betörő olyan, mint a víz, arra megy, amerre könnyen utat talál. Ez alól kivételt jelentenek a tipp alapján dolgozó profi betörők, de ez a betörések elhanyagolható része.

Mennyi idő alatt érkeznek ki a kollégáink?

A zárszerelő általában egy-két órán belül a helyszínen van, de híváskor mindig meg tudjuk mondani, hogy akkor éppen mikorra tudunk zárszerelőt ígérni. Ez lehet néhány perc és ugyanakkor ritkán, de előfordulhat, hogy csak több óra elteltével tudunk a helyszínre érni, hiszen többféle szolgáltatásunk többféle idővallumot takar. Amíg egy zárcsere 10 per, addig egy ajtónyitás biztonsági fokozattól függően akár 20 percet is igénybe vehet. Ha viszont zárjavítás kell az ügyfélnek akkor szintén közel fél órával lehet számolni. Viszont ha biztonsági ajtót, biztonsági rácsot telepítünk akkor 1-1,5 órát is igénybe vehet.